Menu

title

Subtitle

Vill Du Ranka Högt På Google Och Andra Sökmotorer?

Är du trött på att hamna långt ner i sökresultaten på Google? Klickar folk sig in på andras hemsidor men inte din? Du är inte ensam om denna dystra känsla, men det finns hopp. Vi på Svea Utveckling kan hjälpa dig.

 

Vad är SEO?

Kärt barn har många namn; SEO optimering, sökoptimering, sökmotoroptimering, ranka högt på sökmotorer – listan kan göras lång. Sökmotoroptimering handlar om att ge din hemsida och innehåller på den de bästa förutsättningarna för att ranka högt på Google (och andra sökmotorer för den delen). Exempelvis om du söker SEO Göteborg, varma boots eller bästa restaurang Göteborg? På alla sökord (de ord folk söker på sökmotorerna) pågår en ständig kamp om att hamna så högt upp som möjligt utan betalda annonser.

Enkelt förklarat kan man förklara det som att Google har algoritmer, låt oss jämföra det med regler, om hur man bäst bör skriva och strukturera innehåll på sin hemsida. Om du följer dessa algoritmer ökar vi chansen för att sin sida rankar högre och högre. Google vill ju såklart visa bra och värdefulla sidor för sina besökare, annars finns ju risken att man börjar använda andra sökmotorer.

Hur gör man?

Att arbeta med SEO är mer eller mindre en hel vetenskap. Reglerna för att ranka ändras konstant och det kräns ständig uppdatering för att hålla en hemsida i gott skick. Det är svårt att i en kortare text beskriva allt som kan och bör göras men exempelvis handlar det om att skriva användarvänliga texter, ständigt uppdatera befintliga texter (exempelvis med årtal och datum), addera material kontinuerligt (så som blogginlägg, nyheter med mera). Det är viktigt att skriva bra titlar och metabeskrivningar som gör att de personer som söker och får upp ditt resultat faktiskt klickar på länken. Sedan finns det annat som gör din sida populär på sökmotorerna: att ha besökare. Om du har många besökare kommer Google tänka: ”Wow, vilken höjdare, den här måste vi visa för fler.” Att rabbla upp alla tips och trix skulle kräva mer än denna lilla text. Är du nyfiken och vill lära dig mer om SEO? kontakta oss.

 

Vad krävs för att ranka på sökmotorerna?

Låt oss säga så här – den som påstår att det går över en natt ljuger. Att arbeta med SEO är ett kontinuerligt arbete. Lite som kondition; om du bara tränar ett tag och sedan lägger av kan du inte förvänta dig att kondisen förblir densamma. Samma gäller SEO – utan kontinuerligt arbete faller din plats på sökmotorerna nedåt.

Japp, det låter säkert svindyrt och du ser de stora sedlarna försvinna spårlöst ut plånboken men svaret är nej. Vi anpassar SEO-arbetet efter dina önskemål och förutsättningar. Vill du att vi sköter allt? Då gör vi naturligtvis det. Vill du hellre få lite tips men att sköta grovarbetet själv med lite input eller överblick från oss? Då löser vi det med!

Kontakta oss!

Kaxighet, översittarstil och jag-vet-bättre-än-dig attityd är inte vår grej. Vi på Svea Utveckling är ödmjuka men samtidigt övertygade om att vår kompetens inte är något man skojar bort. Du är välkommen att kontakta oss med dina frågor och funderingar – no strings attached. Låt oss boka ett möte eller ta en kopp kaffe vare sig den är virtuell eller fysisk. Vi hörs!

 

Go Back

Comment

Blog Search

Comments

There are currently no blog comments.